FRÅN GUMMIVERKSTAD
TILL SKÖNHETSSALONG

Min dröm har alltid varit att ha en stor salong med ett stort utbud av behandlingar för både män och kvinnor. Allt från massage, frisör, nagelvård, fotvård, make up & barbering! Ja allt man kan tänka sig för att få ta hand om sig på riktigt.

Vi visste om en gammal gummiverkstad som stod tom på Strandvägen. Efter lite efterforskningar och med hjälp av otroliga människor gick min dröm i uppfyllelse! Planen gick i lås och efter en totalrenovering öppnade vi Hår & kroppsverkstan den 11 sept 2007!

Något som både jag och mitt team brinner för är att ligga främst när det gäller utbidning, produkter och trender!

I februari 2014 var det dags för en nystart och med hjälp av vänner, familj och fina arbetare fick vi en ännu vackrare och fräschare salong. Vi har sedan fortsatt att renovera och inreda för att både vi som jobbar och våra kunder skall trivas! Den senaste renoveringen och utbyggnaden gjordes i januari 2017! Då utökade vi vår salong till 8 stolar och två barberarstolar!

18/10 2017 gick ännu en dröm i uppfyllelse! Vi slår upp portarna även i Torsby! En sliten lokal fick massor av kärlek och fler frisörer börjar hos oss! Med utbud som dropin, barbering & frisörverksamhet!
Välkommen in och upplev salongen med oss!

Ni kan även ta en rundtur i vår salong i Sunne via googlemaps nedan.

Klicka och dra för att se vår salong

Våra klippska medarbetare

Sara Sundqvist

Gick min gymnasieutbildning till frisör på Nobel i Karlstad mellan 2003-2005. Jag startade upp som egen och hyrde en stol i två år. Jag tog gesällbrevet år 2007 och startade upp Hår & Kroppsverkstan samma år. Därifrån har jag tagit salongen framåt hela tiden och har i Oktober 2017 öppnat min andra salong i Torsby.

Jag älskar att få uppgiften att jobba med fria händer på mina kunder, att få jobba med helheten i både färg och form. Jag tar mig gärna an nya utmaningar och vill ständigt utveckla mig genom att gå nya utbildningar. Tycker det är viktigt att hålla sig inspirerad och ha en konstant produktutveckling.

Isabelle ”Bella” Östlund

Började som praktikant på salongen redan på vårterminen när jag gick i 8an. Direkt efter högstadiet började jag min frisörutbildning på Sunne Praktiska Gymnasium. Där gick jag i 3 år och hade då den största delen av min praktik här på Hår & Kroppsverkstan, gjorde mitt delprov i 3:an och tog studenten 2013.

Efter studenten fortsatte jag resan mot gesällen och gjorde mina 3000 lärlingstimmar här på salongen och gjorde mitt gesällbrev och blev behörig frisör 22/11 2014.

Jag älskar att få mixtra med olika färger och frisyrer. Folieslingor är också något av en stor favorit! Att få göra helhet hos både kvinnor och män, med klippning, färg, ögonbryn och skägg!

Går på mammaledighet i mitten av Februari 2018.

Fernando ’’ferran’’ Silvente

Gick frisörutbildningen i Barcelona 1974-1975. Gjorde mitt gesällprov efter några år som lärling 1980. Började jobba som anställd i 15år på en salong i Barcelona. Efter det öppnade jag min egen salong i Barcelona och drev den i 10 år.

Efter detta kände jag och min sambo för en förändring och flyttade till Sverige 2006.

2007 var jag med på en modevisning här i Sunne och träffade Sara. När Hår & kroppsverkstan öppnade senare samma år började jag hyra en stol här.
Jag brinner för att jobba med form och textur i både färg och klipptekniker. Jag gillar formblåsningar och stylingar som håller länge.

Eila Rockedahl

Gick frisörutbildningen på Möckelngymnasiet i Karlskoga. Tog studenten sommaren 2016 och började jobba här på salongen kort därefter. Jag tog delprovet i Maj 2016, som är första delen inför gesällbrevet. Har nu gjort mina 3000 timmar som skulle göras innan gesällprovet och gesällbrevet tog jag i November 2017 så nu är jag behörig frisör.

Jag har utbildning i alla sorters löshår och gick utbildning behörig barberare hösten-16. Jag brinner för stora förändringar i både klipp och färg och söker ständigt inspiration för nya trender och tekniker. Det bästa jag vet är att ge dig känslan av ett friskt och välvårdat hår. Just nu är balayage en favorit av alla tekniker och jag älskar att få jobba med kontraster!

Elvira Forsberg

Jag har gått på frisörutbildningen på Nobelgymnasiet i Karlstad. Klarade mitt delprov till gesällen nu Maj 2017. Efter det tog jag studenten i Juni 2017.Jag började här på Hår & kroppsverkstan innan julen 2016 och gör nu mina praktiktimmar i nivå 3 och jobbar mig mot gesällbrevet som jag ska göra i Maj 2018.

Under hösten 2017 gick jag även utbildning till behörig barberare.

Jag trivs jättebra med mitt val av yrke, det är kreativt och jag får träffa nya spännande människor hela tiden! Uppsättningar alltifrån bal till brud är det jag älskar och verkligen brinner för inom mitt yrke, samt att få göra stora förändringar i både klipp, färg och form. Att hålla mig uppdaterat inom trender och tekniker är också något som är viktigt för mig.

Wilma Ahlborg

Jag gick frisörutbildningen på Nobelgymnasiet i Karlstad och tog studenten i Juni 2017. Jag började jobba på Hår & Kroppsverkstan i September samma år och gjorde sedan mitt delprov i November, så nu är jag i nivå 2 och jobbar på mina lärlingstimmar mot gesällbrevet. Under hösten 2017 gick jag även barberarutbildning och är nu behörig barberare.

Det roligaste jag vet inom yrket är mötet med kunden och när man ser stor skillnad och har gjort en riktig förändring och har en jättenöjd kund som inte vill sluta kolla sig i spegeln. Jag älskar att få lära mig nya tekniker och hålla mig uppdaterad inom trender så att man hela tiden utvecklas som frisör.

Våra makeupartister

Marielle Magnusson

Hanna Jonsson